top of page

ZICHTBETON

Meer en meer mensen kiezen voor een ‚grove’ of net heel gladde afwerking van hun woning. Zichtbeton is zo’n opkomende trend. Bouwwerken Roda heeft ruime ervaring in het ter plaatse storten van zichtbeton.

Daar het zichtbeton dienst doet als afwerking, is het onderworpen aan strenge esthetische normen. Er zijn tal van aspecten waarmee rekening moet gehouden worden: de consistentie van het beton, de textuur van het betonoppervlak, de vlakheidstolerantie, tintverschillen...

Aan de uitvoering van betonwerken met zichtbeton dient absoluut de grootste zorg en aandacht besteed te worden. Bij Bouwwerken Roda kunt u hier gerust in zijn. Wij realiseren fraaie betonwanden, vloeren, balken, zuilen, kolommen en trappen zowel binnen als buiten. Het grote voordeel van zichtbeton is dat het in om het even welke vorm gegoten kan worden. Zo is het mogelijk om heel uiteenlopende vormen en structuren te scheppen. Door middel van de gietvorm en textuur van het bekistingsoppervlak kunnen bovendien mooie oppervlakken gerealiseerd worden.

Onthoudt dat zichtbeton een stroeve afwerking is. Kleine oneffenheden zijn niet te vermijden. Laat dit u echter niet tegenhouden om te kiezen voor zichtbeton. Het tijdloze karakter, de natuurlijke uitstraling van zichtbeton en de talrijke architecturale mogelijkheden zijn absoluut de moeite waard.

bottom of page